Schutting laten plaatsen

Timmermaatwerk. Hoge kwaliteit vakmanschap.

Haarlem, Amsterdam & omgeving

white arrow

Vertel ons je wensen en wij nemen contact op

Offerte

Hout schutting laten plaatsen

Tuin schutting

schutting laten plaatsen

Een schutting laten plaatsen kan bij HomeFix Designs. Wij maken nieuwe schuttingen, volledig op maat gemaakt en ook gemaakt om vele jaren mee te gaan. Door te zorgen voor goede, stevige betonnen funderingen kun je er zeker van zijn dat deze stevig genoeg zal zijn om typische Nederlandse winterse weersomstandigheden, waaronder storm, te weerstaan.

Tuinpoort

tuin schutting

Houten tuinpoorten op maat, perfect gemaakt voor uw huis. Houten tuinpoorten kunnen worden gemaakt voor elk doel en in elke maat, vorm of kleur, bijv. opritpoorten voor auto’s en carportpoorten, maar ook standaard tuinpoorten. Een nieuw passende tuinpoort kan dus ook bij een schutting laten plaatsen.

Tuinschutting op maat in Haarlem en omgeving

Neem een kijkje achter de schermen bij hoe we deze oude afbrokkelende tuinpoortstructuur hebben vervangen. Er werden stevige betonnen funderingen geplaatst om te voorkomen dat de grens van het openbare voetpad zou instorten in de tuin van de klant (dit was al begonnen voordat wij te hulp schoten). Deze klant heeft een schutting laten plaatsen: we maakten een op maat gemaakte schutting met aangepaste poort van geïmpregneerd, duurzaam hardhout voor buitengebruik. Hier zie je het eindresultaat voordat het geschilderd werd.

Voor en na

Schutting plaatsen

Een schutting laten plaatsen: waar moet je aan denken?

Het laten plaatsen van een schutting is een project dat enige planning en overweging vereist. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen waaraan je moet denken bij het plaatsen van een schutting:

Doel van de schutting

Bepaal waarom je een schutting wilt. Wil je privacy, veiligheid, geluidsisolatie, of gewoon een visuele afscheiding tussen jouw eigendom en dat van de buren? Het doel van de schutting zal invloed hebben op het type schutting dat je kiest en de hoogte ervan.

Type schutting

Er zijn verschillende soorten schuttingen om uit te kiezen, zoals houten schuttingen, vinylschuttingen, metalen schuttingen en meer. Het materiaal en het ontwerp moeten passen bij jouw behoeften en de stijl van je woning.

Schuttinghoogte

Overweeg de gewenste hoogte van de schutting. Dit hangt af van het doel van de schutting en eventuele lokale bouwvoorschriften.

Materiaal en onderhoud

Het gekozen materiaal heeft invloed op het onderhoud van de schutting. Houten schuttingen moeten bijvoorbeeld vaker worden geschilderd of gebeitst dan vinyl- of metalen schuttingen.

Bouwvoorschriften en vergunningen voor een schutting laten plaatsen

Controleer de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen. Sommige gemeenten hebben specifieke regels met betrekking tot schuttingen, inclusief hoogtebeperkingen en afstand tot de eigendomslijn.

Eigendomslijn en grenzen

Zorg ervoor dat je de exacte eigendomslijnen kent voordat je een schutting laat plaatsen. Het is belangrijk om te voorkomen dat de schutting op het terrein van de buren wordt geplaatst.

Kosten en budget

Stel een budget op voor het plaatsen van de schutting en vraag offertes aan bij verschillende aannemers. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de kosten van materialen, arbeid en eventuele vergunningen.

Onderhoud en duurzaamheid

Overweeg hoeveel tijd en moeite je bereid bent te besteden aan het onderhoud van de schutting. Sommige materialen vereisen meer onderhoud dan andere.

Toegang en poorten

Als je de schutting wilt gebruiken als toegang tot de tuin, overweeg dan het type poort dat je nodig hebt en waar deze moet worden geplaatst.

Aannemer kiezen

Kies een betrouwbare aannemer of vakman om de schutting te installeren. Controleer hun referenties en vraag om eerdere projecten te bekijken. Maatwerk schutting laten plaatsen kan bij HomeFix Designs: vraag een offerte aan schutting laten plaatsen

Tijdschema

Plan het project zorgvuldig, inclusief de start- en voltooiingsdatum. Het plaatsen van een schutting kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de omvang van het project.

Door deze overwegingen in gedachten te houden en zorgvuldig te plannen, kun je ervoor zorgen dat de schutting aan jouw behoeften voldoet en op een efficiënte en vakkundige manier wordt geïnstalleerd.

Ervaren hulp beschikbaar

HomeFix Designs is opgericht door Andrew Jenkins die een ware passie heeft voor elk type bouw- of tuinproject, hoe groot of klein het ook is. Hij maakt zijn klanten enthousiast met creatieve ideeën en voegt waarde toe aan elk project door middel van geweldige oplossingen waar ze anders niet aan gedacht zouden hebben. Dat is wat HomeFix Designs anders maakt: creatieve ideeën en out of the box-denken, en dat alles ondersteund met de ervaring om die ideeën te implementeren.

new home building services